Ekonomi

G20’de Ukrayna konusunda anlaşma sağlanamadı

Hindistan’ın ev sahipliğinde iki gün süren toplantıların ardından sonuç belgesi ve sonuç belgesi yerine G20 Dönem Başkanlığı özeti yayınlandı.

Nihai belgede, Şubat 2022’den bu yana Ukrayna’daki savaşın küresel ekonomi üzerinde daha da olumsuz bir etkiye tanık olduğu belirtilirken, G20 üyelerinin büyük çoğunluğunun Ukrayna’daki savaşı şiddetle kınadığı, ancak farklı görüşlerin olduğu kaydedildi. durum ve yaptırımlar hakkında diğer görüşler.

G20’nin güvenlik sorunlarını çözmek için bir forum olmadığının kabul edildiği sonuç belgesinde, güvenlik sorunlarının küresel ekonomi için önemli sonuçları olabileceği vurgulandı.

Sonuç belgesinde, Çin ve Rusya’nın savaşa atıfta bulunan unsurların “insanların muazzam derecede acı çekmesine” neden olduğu ve “küresel ekonomideki mevcut kırılganlıkları şiddetlendirdiği” belirtildi.

“Ekonomik görünüme ilişkin belirsizlik yüksek”

küresel ekonomik büyümenin uzun vadeli ortalaması altında “Görünümle ilgili belirsizlik yüksek olmaya devam ediyor.” terim kullanıldı.

Nihai bildiride, borç kırılganlıkları, ısrarlı yüksek enflasyon ve jeoekonomik gerilimleri kötüleştirebilecek küresel finansal koşullarda önemli ölçüde sıkılaşma ile risk istikrarının aşağı yönlü olmaya devam ettiği belirtilmiş ve uygun şekilde ayarlanmış nakit, maliye ve yapısal politikalara ihtiyaç olduğu belirtilmiştir. büyümeyi teşvik etmek, eşitsizlikleri azaltmak ve makroekonomik ve finansal istikrarı korumak.

Belge, düşük ve orta gelirli ülkelerdeki borç kırılganlıklarını etkin, kapsamlı ve sistematik bir şekilde ele almanın değerini vurguladı.

Kripto varlık ekosistemindeki hızlı gelişmelerin risklerinin yakından takip edilmeye devam edildiğinin belirtildiği nihai belgede, küresel olarak adil, sürdürülebilir ve çağdaş bir uluslararası vergi sistemine yönelik iş birliğini SGK gereklilikleri doğrultusunda sürdürme taahhüdüne dikkat çekildi. 21. yüzyıl tekrarlandı.

Nihai belgede, iklim değişikliğinin fiziksel etkilerinin makroekonomik maliyetlerinin de önemli olduğu belirtilirken, bu konudaki eylemsizliğin maliyetinin, düzenli ve adil bir iklim dönüşümünün maliyetinden önemli ölçüde ağır bastığı belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu